חיפוש

חשיפה: ג'ודי מוזס, הרומן עם החוקר של שרה נתניהו – וטיוח ניגוד העניינים במערכת אכיפת החוק

מסמכים ועדויות חושפים: כך הוסתרו חשדות לפלילים מצד חוקרים בתיקי נתניהו • בכירים ביותר במערכת אכיפת החוק פנו למבקר המדינה בטענה כי התיק הנפיץ ביותר במדינת ישראל נוהל תוך ביצוע עבירות • וחמור לא פחות: הבכירים טענו כי צמרת הפרקליטות והמשטרה מנעה את חקירת החשדות – כדי לא לסייע לנתניהו

בזמן שעמד בראש הצוות שחקר את פרשת מעונות ראש הממשלה ב-2015 – רב פקד אבי רוטנברג גם ניהל קשר זוגי סודי עם ג'ודי ניר מוזס שלום. הימים ימי בחירות ומוזס היא בעלת מניות ב"ידיעות אחרונות", שמנהל אז מלחמת עולם נגד נתניהו. אבל זו רק ההתחלה: בהמשך ייחשף רוטנברג גם לחומרי החקירה בתיק 2000, ולהקלטת השיחות בין ראש הממשלה נתניהו לבין אחיה של מוזס, מו"ל ידיעות אחרונות. בכירי המשטרה הסתירו ממח"ש את הפרטים ובפרקליטות סיכלו את החקירה – בנימוק שהיא תסייע לנתניהו במאבקו הציבורי. אלו הפרטים המלאים שנחשפו במהדורה המרכזית:

בכירים במערכת אכיפת החוק העבירו בימים האחרונים למבקר המדינה תלונה הנוגעת לתיקי נתניהו שמגובה בעדויות ומסמכים רבים. הטענות: במערכת אכיפת החוק טייחו חשדות לפלילים מצד חוקרים בתיקים. תחילתה של הפרשה בשנת 2015. במשך שנה וחצי, בזמן שגיבש את התיק נגד שרה נתניהו בפרשת המעונות והמליץ להעמיד אותה לדין, הסתיר רב פקד אבי רוטנברג ממפקדיו את הקשר הזוגי שניהל עם ג'ודי ניר מוזס שלום. הקשר העמיד אותו בניגוד עניינים – שרק הלך והעמיק. 

בתחילת 2016, בסודיות מוחלטת, נחתו במשטרה הקלטות הסתר של ראש הממשלה נתניהו ומו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס, שיהפכו בהמשך ל"תיק 2000". על רקע השמועות שהתחילו להישמע במסדרונות על זוגיות של רוטנברג עם אחותו של המו"ל החשוד, במשטרה התלבטו אם לשתף אותו בפרטי חומר הנפץ.

מפקדו של רוטנברג, מומי משולם, כתב אז: "לפני מספר חודשים סיפר לי מישהו ששמע על רומן המתנהל בין רפ"ק רוטנברג לג'ודי ניר מוזס. משיחות כלליות הבנתי ממנו שהוא חי עם אשתו. הוא ציין שהוא בהחלט יכול לנהל את התיק הנדון (תיקי נתניהו). שאלתיו אם ישנן סיבות נוספות שבגינן יכולה להיות בעיה מבחינתו לנהל את התיק – והנ"ל השיב בשלילה".

רוטנברג הפך לשותף סוד בהקלטות נתניהו מוזס. חודשים אחר כך התגלה לצמרת המשטרה שרוטנברג לא ממש סיפר את כל האמת. ראש יאח"ה, כורש ברנור, כתב: "קראתי היום לנדון למשרדי. שאלתי אותו אם יש לו היכרות וקשר לג'ודי ניר מוזס – והנדון השיב בחיוב. בהמשך שוחחתי עימו ארוכות על ההיבטים הפסולים בהתנהגותו ועל הנורמות המצופות מקצין משטרה".

אבל כאן זה נגמר. מפקד להב 433 רוני ריטמן, מי שטען שנתניהו תפר לו תיק על הטרדות מיניות בגלל פרשת המעונות, הסתיר את המידע – שיכול היה לסייע לזוג נתניהו. בתוך יממה הוא סגר את הפרשה בלי לדווח למח"ש. הוא כתב אז: "סיכמתי שכורש ישוחח בדיסקרטיות עם רפ"ק רוטנברג ויציע לו לעבור בהסכמתו לתפקיד אחר. בנוסף תירשם לנדון הערת מפקד".

ההסתרה כנראה הייתה נמשכת לנצח, אלא שכעבור שנה וחצי הגיעה אשתו של רוטנברג למשרדו של ראש אגף החקירות, מני יצחקי. ברשותה היו פרטים על הקשר האישי – והיא הודיעה ליצחקי, כך לפי פרוטוקול הפגישה, שהמידע הנפיץ בדרך לתקשורת. רק אז, כשצמרת המשטרה הבינה שהמידע עומד להתפרסם בתקשורת – ובניסיון "לכסתח" את העניין – נזכר מני יצחקי למלא את חובתו ודיווח על החשד למחלקה לחקירות שוטרים.

במח"ש הזדעזעו מההסתרה ומניגוד העניינים וקבעו כי אין מנוס מחקירה. "קם החשד", קבעו במחלקה לחקירות שוטרים, "כי החשוד טיפל תוך ניגוד עניינים בחקירת רעיית ראש הממשלה וראש הממשלה, ובפרט בנוגע לחקירת נתניהו בעניין קשרים אסורים עם נוני מוזס, אשר בצוותא עם אחותו מכהן כבעל השליטה בעיתון ידיעות אחרונות".

במכתב גם ציינו אנשי מח"ש את המתיחות הידועה בין משפחות נתניהו ומוזס – והעירו כי קרוב לוודאי שרוטנברג ידע עליה. צוין כי יש אינדיקציה להסתרה מכוונת מצדו של הקצין, ש"היה מודע לעניין האישי של הגברת מוזס בתוצאות החקירה ובאופן ניהולה, והציב את עצמו בניגוד עניינים מובהק". מח"ש קבעה: "לטעמנו יש לבדוק את נקודות ההשקה בהן החשוד היה אמון על חקירות משפחת מוזס ונתניהו שעה שקיים קשר רומנטי כזה או אחר עם הגברת מוזס". עוד נאמר כי "עוצמת ניגוד העניינים ומידת הסטייה מן השורה של החשוד מתעצמת, ועלולה לעלות לכדי עבירה פלילית של הפרת אמונים".

ראשי הפרקליטות סיכלו את החקירה, הנימוק: היא תסייע לנתניהו במאבקו הציבורי

אבל כשפנה ראש מח"ש אורי כרמל לבקש אישור לחקירה מפרקליט המדינה שי ניצן ומהמשנה שלו מומי למברגר, הוא נתקל פתאום במשיכת רגליים ובחוסר רצון. למברגר כתב: "עוד בטרם נתקדם שאלה מקדמית, ידעתי גם את פרקליט המדינה בעניין והדברים על דעתו: ככל שהחוקר נוקט בפעולות לטובת אותו חשוד כי אז אין ספק שמדובר בעבירה. אך אם אין כל אינדיקציות לכך?".

למעשה, בכירי הפרקליטות טענו כי למרות ניגוד העניינים, אין מקום לחקירה – כיוון שלא הוכח שרוטנברג פעל לטובת האינטרסים של ג'ודי. אך אז מגיעה הפצצה במכתבו של למברגר: "הערה אחרונה: אני לא רואה מצב בו בעת הזאת מח"ש נכנסים לבדיקת חומרים בתיק 2000. מסיבות מובנות".

ואלה הסיבות – באותם ימים ממש, במהלך 2018, החריפה המתקפה של נתניהו על המשטרה לקראת פרסום ההמלצות בתיקיו. תיק אלפיים היה אז תיק הדגל. למברגר אסר על מח"ש לחקור חשדות לכשלים, מחשש שהדבר יעניק לנתניהו נשק ציבורי רב עוצמה.

מח"ש התעקשה לחקור, אבל אז, באמצע 2018, התחלף ראש מח"ש. אורי כרמל הלך הביתה – והפצצה המתקתקת הונחה על שולחן מחליפתו, קרן בר מנחם. אלשיך וניצן נלחמו לטובת מינויה, בתקווה שהיא תהיה נוחה בהרבה למשטרה. ראש מח"ש החדשה לא אכזבה: היא עיכבה את ההחלטה בתיק חודשים ארוכים למרות הפצרות מצד הכפופים לה. בסוף החליטה לסגור אותו. 

אפילו בנימוקי הסגירה שנכתבו יש עדות לחשדות פליליים נגד החוקר רוטנברג ונגד מפקדיו, ריטמן ויצחקי: "יש תשתית לחשד שרפ"ק רוטנברג עבר עבירה פלילית של ניגוד עניינים. גם נגד ראש להב וראש אח"מ עולה לכאורה חשד ראשוני לביצוע עבירה של שיבוש מהלכי חקירה".

אך סיבת הסגירה שנכתבה: "על כל פנים הם אינם עוד שוטרים ועל כן אין עניין ציבורי בפתיחה בחקירה במישור הפלילי". כזכור, הסיבה שהמעורבים כבר הספיקו להשתחרר משירות – היא הסחבת בטיפול בתיק.

הפרקליטות אמנם הכחישה מכל וכל כי רפ"ק רוטנברג היה מעורב בתיקי נתניהו ונטען כי ״לא נמצאה כל מעורבות ולו רגעית בחקירה בתיקי ראש הממשלה״, אך מסמך שהונח לאחרונה במשפט נתניהו מוכיח אחרת. המסמך, הנושא את הכותרות ״סודי ביותר״, מתאר מזכר שנכתב על ידי רפ״ק רוטנברג ומתאר כי ארי הארו מוכן לדבר. ארי הארו, כזכור, החזיק בכיסו את הקלטות מוזס-נתניהו.

שתפו:

קריאה נוספת

נתניהו בבית המשפט
המשך קריאה
צילום-מסך-2022-12-25-ב-14.41
המשך קריאה
לפיד וגולדקנופף
המשך קריאה